Zaštita od šumskih požara

|   Info
Najčešći uzrok šumski požara je nemar građana.

Najbolji vidovi prevencije protiv šumskih požara, ali i kako efikasnije delovati u slučaju požara, bile su glavne teme radionice koje Fakultet zaštite na radu organizuje u okviru realizacije projekta jačanje saradnje u oblasti šumskih požara sa Akademijom Unutrašnjih poslova Bugarske.

15 studenata sa fakulteta ZNR u Nišu i 15 bugarskih kolega učestvovaće u dvodnevnoj radionici za obuku, čija je tema prevencija i upravljanje šumskim požarima. Radionica je organizovana u okviru prekogranične saradnje fakulteta zaštite na radu u Nišu i bugarskim partnerima. Suština projekta je da se napravi strategija za zajedničko reagovanje, pre svega u pograničnom području.
Šumski požari su najčešća vrsta vanredne situacije i u njima su štete velike. Letnji period koji nam predstoji je najkritičniji, a nažalost područja u Srbiji proteklih godina sve češće pogađaju šumski požari.
U okviru radionice predviđene su dve dvodnevne radionice za studente, kao i radionica za obuku profesionalaca u oblasti zaštite od požara.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar