Zajednička akcija gimnazija "Bora Stanković" i "Stevan Sremac"

|   Život
Akcija "Volonteri +3" Gimnazije "Bora Stanković" i Prve niške gimnazije "Stevan Sremac" u sklopu projekta "Aktivni4" koju sprovodi Klub za osnaživanje mladih 018 u saradnji sa 8 srednjih škola iz Niša i 2 srednje škole iz Prokuplja.
Foto: televizija Kopernikus

 

Akcija će se sprovesti u zadnjem delu dvorišta koje dele obe gimnazije u četvrtak 2.12.2021. od 10:00 – 16:00. Planirano je da svečano otvaranje terena bude u 15:30 istog dana. Cilj akcije je rušenje animoziteta i predrasuda među učenicima i školskim kadrom obe gimnazije kroz volontiranje na restauraciji zadnjeg dela školskog dvorišta, tj. košarkaškog terena koji se u tom delu nalazi, poručili su učenici ove dve gimnazije.

Projekat “Aktivni 4" sprovodi Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM 018) u saradnji sa 8 srednjih škola iz Niša - Prva niška gimnazija "Stevan Sremac", Gimnazija "Bora Stanković", Ugostiteljsko-turistička škola Niš, Umetnička škola Niš, Mašinska škola Niš Medicinska škola "Dr Miodrag Lazić", Pravno-poslovna škola Niš i Trgovinska škola Niš, Društva Roma “Prokuplje" i 2 srednje škole iz Prokuplja -Poljoprivredna škola "Radoš Jovanović Selja" i Tehnička škola "15. Maj". Cilj svih aktivnosti je da mladi ljudi budu pokretači i predlože i sprovedu akcije koje će imati najveći uticaj na mlade u Nišu i Prokuplju, odnosno da aktivnosti za mlade budu kreirane i sprovedene od strane mladih, a posebno u duhu potreba mladih u vreme pandemije, poručuju učenici ove dve gimnazije.

Projekat "Aktivni 4" finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.