Vučić: Srbija mora da istraje na evropskom putu

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, komentarišući izjavu ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović da bi Srbija mogla da bude članica Evropske unije za pet do sedam godina, da nije takav optimista, ali da Srbija mora da istraje na evropskom putu.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

"Uvek sam bio neko ko je realista, ali Jadranka dobro zna odnose u EU, sve zavisi od geopolitičke situacije. Kad je to u geopolitičkom interesu EU onda možete da dobijete status kandidata i kad malo toga uradite", rekao je Vučić novinarima posle otvaranja aerodroma Rosulje.

On je dodao da nije optimista, ali da Srbija mora biti istrajna na utu ka EU.

"Naš put je evropski put i na njemu moramo da istrajemo", rekeo je Vučić, ocenivši kako je najvažnije da Srbija podigne veru u sebe i u svoju snagu.

Na pitanje o najavljenoj poseti premijera Crne Gore Dritana Abazovića, Vučić je rekao da će razgovarati o svim važnim temama i da veruje da je moguće napraviti bolje odnose sa Crnom Gorom.

Vučić je govoreći o aktuelnim svetskim prilikama izrazio bojazan da kraj rata u Ukrajini nije blizu i da će se odraziti na celu Evropu.

Komentarišući odluku američkog suda o abortusu, rekao je da nikada ne bi podržao tako nešto, jer smatra da je abortus pravo žene, da Srbija ima zakone koji regulišu to pitanje i da nije planirala ništa da menja po tom pitanju.