Vučić pozvao UAE da pomognu u zaštiti i opstanku Srba na KiM

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku s ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom i pozvao UAE da svojim uticajem i angažmanom pomognu u zaštiti i opstanku Srba na Kosovu i Metohiji.
Foto: buducnostsrbijeav

 

Izvor: FoNet

Vučić je na Instagramu objavio da je sa Al Nahjanom razgovarao o najvažnijim pitanjima na agendi zasedanja Generalne skupštine UN i detaljno ga informisao o nasilju nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Na prijemu koji je povodom 78. zasedanja Generalne skupštine UN priredio šeik Abdula bin Zajed al Nahjan Vučić je pozvao "prijateljske UAE da svojim uticajem i angažmanom pomognu u zaštiti i opstanku našeg naroda na svojim vekovnim ognjištima".

Vučić je zamolio šeika Al Nahjana da predsedniku UAE Muhamedu bin Zajedu al Nahjanu prenese "srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja, uz očekivanje da će, čim mu obaveze to budu dozvolile, ponovo poseti prijateljsku Srbiju, koja je i njegova kuća".

"Ponovio sam da sam posebno ponosan na naše prijateljstvo, kao i na činjenicu da jedan od najuticajnijih lidera sveta našu zemlju smatra važnim partnerom i da i lično posvećuje veliku pažnju daljem jačanju odnosa sa Srbijom", naveo je Vučić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar