Izložba radova dece sa autizmom "Crtežom ti pričam“ od četvrtka u Oficirskom domu

|   Život
Udruženje „Akord Media“, Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša i Lions klubom organizuje izložbu radova dece sa autizmom „Crtežom ti pričam 2“.
Foto: Kancelarija za mlade Grada Niša - promo

 

“Pozivamo sve sugrađane da dođu na otvaranje izložbe i to u četvrtak, 23. septembra u 19.00 časova u Oficirskom domu u Nišu. Izložba će biti otvorena do 27.9.2021. Naravno, ulaz na izložbu je slobodan, a posetioci mogu da vide prava umetnička dela mladih obolelih od autizma”, poručuju organizatori.

- Kažu da autizam veruje u život! Kažu da veruje u slobodu, ljubav, toleranciju i razumevanje. Isto tako kažu da autizam slika jedan drugačiji svet. Bez reči nam govori o stanju duha i uma, o snovima i veri.

“Neka te večeri Niš bude obojen plavom bojom. Dođite da zajedno otvorimo jedan neistražen i tajnovit svet”, poručuju organizatori i podsećaju na citat Henrija Mura, koji kaže: “Biti umetnik znači verovati u život”.

Izložbu organizuje Udruženje “Akord media”, Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom Niš u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša i Lions klubom. Cela izložba nastala je na ideju Katarine Jovanović, koordinatora likovnih radionica i Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom.

Na izložbi će biti prikazano preko 20 najboljih od blizu 1000 radova, koje je koordinatorka odabrala u saradnji sa velikim brojem volontera i 40 učesnika radionica, najavili su organizatori.