Vežba artiljerijsko-raketnih sistema PASARS i Pancir S1

|   Info
Vojska Srbije se neprekidno priprema, vežba i obučava i koristi nova sredstva koja ima, poput jednog od najsavremenijih sistema protivvazduhoplovne odbrane - Pancir, ali i sistema domaće proizvodnje - PASARS, izjavio jedanas ministar odbrane Aleksandar Vulin,
Foto: Ministarstva odbrane Republike Srbije

 

Izvor: FoNet

Ministar odbrane Aleksandar Vulinje sa zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majorom Petrom Cvetkovićem prisustvovao gađanju ciljeva iz artiljerijsko-raketnih sistema PASARS i Pancir S1 na vojnom kompleksa Pasuljanske livade, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Ovo što ste danas videli je za nas od posebnog značaja, jer je ovo prvi put da Pancir gađa po ciljevima na zemlji, a nulta serija PASARS po ciljevima u vazduhu. Takođe, ovo je deo naše pripreme za veliku vežbu koju ćemo izvesti u oktobru i gde ćemo prikazati sve sposobnosti koje je Vojska Srbije uspela do sada da postigne", naglasio je  Vulin.
 
Gađanju na Pasuljanskim livadama prisustvovali su i pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić, načelnik Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Milan Popović, komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstava brigadni general Tiosav Janković.

 

Foto: Ministarstva odbrane Republike Srbije