Srbiju do polufinala vode tri scenarija

|   Sport
Ukoliko Srbija želi u polufinale SP, moraju da se dogode tri scenarija u mečevima poslejeg kola druge faze takmičenja.
Foto: Fonet

Pobedom Norveške nad Južnom Korejom poznat je put kojim će rukometašice Srbije morati da idu do polufinala Svetskog prvenstva. U poslednjem kolu, u sredu, parovi su sledeći: Srbija – Danska, Nemačka – Norveška i Holandija – Južna Koreja.
Srbija, pre svega, mora da pobedi Dankinje u meču koji će biti bitan ne samo za plasman u polufinale, već i za borbu za treće ili četvrto mesto i plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre.
Ukoliko Srbija želi u polufinale SP, moraju da se dogode još dva scenarija.
Prvo, u sredu od 7 časova, Južna Koreja mora da pobedi ili da remizira sa Holandijom i time tu reprezentaciju isključi iz borbe za najbolje četiri na svetu. 
Naredni duel, od 10.00, je duel Srbije i Danske, a posle toga sledi okršaj Norveške i Nemačke.
U tom meču Srbiji će, ako sve do tada bude išlo prema planu, biti potrebno da Norvežanke u najgorem slučaju odigraju nerešeno sa Nemicama.
Ukoliko bi se ove tri situacije desile Norveška bi išla kao prva, a Srbija kao druga, sa istim ili većim brojem bodova od Nemačke, u polufinale.
Moguć scenario je i taj da Srbija u uđe u trougao sa Nemačkom i Holandijom, ili sa Norveškom i Holandijom, ali u oba slučaja naše rukometašice ne bi bile u povoljnoj poziciji.