Savez Srba iz Crne Gore: „PODRŠKA BRAĆI U CRNOJ GORI“

|   Život
Pod proglasom „PODRŠKA BRAĆI U CRNOJ GORI“, u nedelju 23. avgusta, iz Novog Sada i Beograda, biće organizovane auto-litije do srpsko-crnogorske granice, kako bi se pružila podrška sunarodnicima u Crnoj Gori, objavljeno je na Fejsbuk stranici Saveza Srba iz Crne Gore u Srbiji.

Prema najavi, auto-moto litija iz Beograda kreće u jutarnjim satima, u nedelju u 6.30, sa parkinga ispred Sava centra, dok bi, dve auto-litije, ona iz Beograda i ona iz Novog Sada, trebalo da se susretnu na auto-putu "Miloš Veliki".

Ne damo svetinje. Moralna je obaveza nas koji smo poreklom iz Crne Gore da damo svoj doprinos za odbranu svetinja!“ – izjavio je na konferenciji za medije Željko Čurović, predsednik Saveza Srba iz Crne Gore.


 

Maršuta će biti od Sava Centra preko autoputa Miloš Veliki, gde će se u Obrenovcu priključiti ekipa iz Obrenovca i Vojvodine, a u Čačku – ljudi iz Kragujevca, Čačka, Kraljeva, Trstenika, Aleksinca i tako redom preko Zlatibora, Nove Varoši i Prijepolja – istakao je Čurović.


 

Čurović je još dodao i da će ovo biti do sada najveća auto-moto litija, sa snažnom porukom, ali da se u svemu tome mora biti dostojanstven, bez stranačkih obeležja – već samo sa dve zastave.

Novinarka i članica Upravnog odbora Saveza Srba iz Crne Gore, Milijana Baletić, na konferenciji je istakla da „neće sedeti i nemo posmatrati šta se dešava, već će dati svoj doprinos“

 

Kako je objavljeno, ide se do manastira Kumanica na samoj granici Srbije i Crne Gore gde će biti priređen kulturno-umetnički program.

U proglasu se apeluje na sve učesnike da poštuju saobraćajne propise, savesno odnose prema drugim učesnicima i poštuju odluke Republičkog kriznog štaba. Nije dozvoljeno nošenje stranačkih zastava i uzvikivanje parola. Auto-litije blagoslovio je episkop mileševski Atanasije.

Novinar: Ivana Damnjanović

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar