Uniforme za nastavnike, ali i za učenike

|   Život
Kako detetu obezbediti skupu markiranu garderobu, da ne bi postalo predmet podsmeha u školi? To je pitanje sa kojim se suočava sve veći broj roditelja u Srbiji, posebno oni sa prosečnim i nižim primanjima, ali i porodice sa većim brojem dece.
Foto: televizija Kopernikus

 

Veliki broj roditelja ovog septembra podigao je kredit, ali ne za udžbenike i škoski pribor, već za garderobu svojih đaka. Kažu da su deca u školi počela jedni drugima da skeniraju kodove na odeći da bi se uverili da je originalna. Takvih izazova ima i na društvenim mrežama.

Za školarce u Srbiji markirana gardesrova postala je imperativ. Zbog toga se sve više priča o uvođenu ili vraćanju školskih uniformi. Jedna niška škola ka rešenju ovog problema krenula je na znimljiv i neuobičajen način.

Da marka nije za decu u niškoj osnovnoj školi “Radoje Domanović” shvatili su još 2018. godine. I to na veoma neobičan način. Tada su ovde uvedene obavezne uniforme za nastavnike.

Ali to je bio samo prvi korak u realizaciji glavne ideje.

Prema trentunom raspoloženju moglo bi se reći da uvođenje ili vraćanje uniformi u školama podržava većina građana.

U niškom Domanoviću otišli su i ovde korak dalje. Učenici su sami dali predloge kako bi uniforma trebalo da izgleda. Savet roditelja i učenički parlament će odabrati jedno od rešenja i svi su saglasni da se uniforme uvedu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar