Otkazano košarkaško prvenstvo u Italiji, najveći gubitnik Đorđevićev Virtus

|   Sport
U odluci da se šampionat ne nastavi najveći gubitnik je Virtus koji trenira Aleksandar Đorđević, a u kojem igra Miloš Teodosić. U trenutku prekida zbog zdravstvene krize, ekipa iz Bolonje imala je na prvom mestu tabele skor od 18 pobeda i dva poraza. Drugi tim je Sasari, a zatim slede Breša i Olimpija. Prošlogodišnji šampion Venecija u trenutku prekida prvenstva bila je tek na sedmoj poziciji.
Foto: legabasket.it

 

Košarkaško prvenstvo je i zvanično završeno u Italiji, saopštili su organizatori lige u ovoj zemlji. Čelnici Serije A odlučili su da ne nastave takmičenje prekinuto nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Šampionat je završen posle nedovršenog 21. kola, a još 11 koja su ostala sada je jasno, neće ni biti odigrana. Sve je rešeno odlukom kojom ove godine Italija neće ni imati košarkaškog prvaka.

U ovakvoj odluci najveći gubitnik je Virtus koji trenira Aleksandar Đorđević, a u kojem igra Miloš Teodosić. U trenutku prekida zbog zdravstvene krize, ekipa iz Bolonje imala je na prvom mestu tabele skor od 18 pobeda i dva poraza. Drugi tim je Sasari, a zatim slede Breša i Olimpija. Prošlogodišnji šampion Venecija u trenutku prekida prvenstva bila je tek na sedmoj poziciji.

Iz Košarkaškog saveza Italije poručili su da zbog pandemije kovid-19 nikako nije mogao da se utvrdi datum kada bi bilo moguće nastaviti sezonu, uz podsećanje da mnogi klubovi imaju strance u timu, koji su odavno napustili državu i otišli u svoje matične zemlje.