Niška teniserka posle podviga želi novi uspeh na Vimbldonu

|   Sport
U meč druge runde Srpkinja ulazi bez izgubljenog seta, kao i sa velikim motivom da nastavi u sjajnom ritmu. Njena naredna rivalka je Tamara Korpač. Nemica je trenutno 122. na listi, ona je izgubila u finalu kvalifikacija, ali je dobila priliku kao "laki luzer".
Foto: TV Kopernikus

 

Natalija Stevanović je definitivno jedna od teniserki koja je obeležila početak takmičenja na ovogodišnjem Vimbldonu. 28- godišnja Nišlijka je posle tri pobede u kvalifikacijma i velikog uspeha, plasmana u glavni žreb prestižnog Grend slema upisala i pobedu karijere. Iako debitant na velikoj sceni, Natalija je u prvoj rundi takmičenja ubedljivo savladala Karolinu Pliškovu (6:2, 6:3), finalistkinju ovog turnira 2021. godine.

 

U meč druge runde Srpkinja ulazi bez izgubljenog seta, kao i sa velikim motivom da nastavi u sjajnom ritmu. Njena naredna rivalka je Tamara Korpač. Nemica je trenutno 122. na listi, ona je izgubila u finalu kvalifikacija, ali je dobila priliku ka "laki luzer". Korpač je iskoristila svoju šansu i u prvoj rundi Vimbldona savladala Kanađanku kineskog porekla Kerol Žao sa 2-1 u setovima. 

 

"Ona je više igrač koji igra na šljaci. Igrala sam u dublu proti nje I dobili smo je lagano Japanka i ja. Šta će biti videćemo, taktika će biti drugačija”, istakla je Natalija Stevanović.

 

Iako je Nemica čak 103. mesta bolje rangirana od naše jedine predstavnice na Vimbldonu, nema sumnje da Natalija ima veliku šansu da upiše novi iskorak u karijeri. Pobeda nad 19. teniserkom sveta, odlična forma i velika želja za novim uspesima, su samo neki od razloga koji nam ulivaju nadu da će Stevanovićeva i posle drugog meča u glavnom žrebu Vimbldona osetiti ukus čuvene londonske trave. 

 

 

 

 

Komentari (1)

Napišite komentar