Kuzmić stabilno, ali i dalje ozbiljno

|   Sport
Skener glave i snimak pluća pokazali su da nema dodatnih komplikacija i da se 29-godišnjem košarkašu postepeno vraća plućna funkcija. Kuzmić je i dalje u šok sobi i u veštački izazvanoj komi.
Foto: KK Crvena zvezda

 

Zdravstveno stanje Ognjena Kuzmića je stabilno, ali i dalje veoma ozbiljno, saopšteno je iz Košarkaškog kluba Crvena zvezda.
Srpski košarkaš je posle saobraćajne nesreće na putu Prijedor – Banjaluka helikopterom prebačen na lečenje u Beograd. Kako su saopštili u Crvenoj zvezdi, Kuzmić je i dalje u veštački izazvanoj komi i oporavlja se u šok sobi Urgentnog centra, ali su nakon prvih 24 sata simptomi ohrabrujući.

Skener glave i snimak pluća pokazali su da nema dodatnih komplikacija i da se 29-godišnjem košarkašu postepeno vraća plućna funkcija.

"O košarkašu Crvene zvezde koji je i dalje u indukovanoj komi,  od prijema u nedelju brine izuzetan lekarski tim u Urgentnom centru, i KK Crvena zvezda im se i ovom prilikom zahvaljuje na svemu što čine za Ognjena od trenutka kada je primljen u nedelju u bolnicu u teškom stanju. U ponedeljak u ranim jutarnjim časovima Ognjen Kuzmić je ponovo detaljno pregledan od strane lekarskog tima, urađen mu je skener glave i rendgen pluća, koji su pokazali  da nakon 24 časa nema dodatnih komplikacija u povredama glave, kao i da mu se postepeno vraća plućna funkcija. KK Crvena zvezda mts shvatajući veliki interes javnosti i brigu svih dobrih ljudi, nastaviće da izveštava o zdravstvenom stanju našeg Ognjena Kuzmića u skladu sa informacijama koje dobijamo od doktora Urgentnog centra. Zato još jednom molimo sve, da poštujući privatnost porodice Kuzmić i težinu situacije u kojoj se nalazi Ognjen, informišu javnost o njegovom zdravstvenom stanju sključivo koristeći klupska saopštenja", navodi se u Zvezdinom saopštenju.