Milan traži desetog trenera od 2014. godine

|   Sport
Na ovaj način je nastavljena trenerska vrteška u klubu koji je svojevremeno harao na svim frontovima.
Foto: YouTube printscreen


Fudbalski klub Milan je i zvanično raskinuo saradnu sa dosadašnjim strategom Markom Đampaolom. Italijanski strateg je u junu na klupi "roso-nera" zamenio Đenara Gatuza, međuitm nije uspeo da ispuni postavljene ciljeve na startu sezone. Ekipa je igrala loše, pretrpela je četiri poraza u prvih sedam prvenstvenih utakmica, a Đampaolo nije imao ni podršku navijača, tako da je rastanak saradnje bio logičan epilog.
Na ovaj način je nastavljena trenerska vrteška u klubu koji je svojevremeno harao na svim frontovima.
Podsetimo, velikan italijanskog i evropskog fudbala još od Masimilijana Alegrija ne može da nađe trajno rešenje, a pomenuti stručnjak je poslednji koji je uspeo da donese titulu šampiona, u sezoni 2010/11. Od njegovog odlaksa u Juventus 2014 čelnici Milana nikako da pronađu odgovarajuću zamenu i stratega koji će povezati nekoliko sezona na klupi. O tome svedoči podatak da je Milan za pet godina promenio čak devet trenera.
Sada je red da se uprava "roso-nera" odluči za novog strateg, a kako prenose tamošnji mediji to če najverovatnije biti Stefano Pioli.
Inače, tu bi mogao da nastane novi problem budući da se navijači Milana protive dolasku Piolija i njegov izbor smatra se razočaravajućim, pošto je priznao da je veliki navijač Intera.