Medvedev u Beogradu 19. oktobra

|   Info
Više od 5.000 srpskih policajca i pripadnika tajnih službi, kao i 30 ruskih bezbednjaka, obezbeđivanje u subotu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u Beogradu, pišu danas "Večernje novosti", navodeći da će "bezbednost u gradu biti podignuta na najviši nivo".
Foto arhiva: FoNet

 

Izvor: FoNet, Večernje novosti

Toliko policajaca je neophodno jer će Medvedev tokom dvanaestočasovnog boravka u Beogradu posetiti osam lokacija, pa će svaka lokacija biti bezbednosno pokrivana tokom većeg dela dana, navodi neimenovani izvor lista.

Medvedev će po dolasku u Beogradu, gde će ga dočekati premiejrka Ana Brnabić, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na vojnom aerodromu u Batajnici prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije, sledi svečani doček ispred Palate Srbija, pa radni ručak sa premijerkom Brnabić i članovima delegacije dveju država.

Vučić i Medvedev, kako je predviđeno protokolom, razgovaraće 45 minuta, a ruski premijer potom će položiti venac na spomenik "Smrt fašizmu, sloboda narodu" na Kalemegdanu.

Medvedev će prisustvovati svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice osolobođenja Beograda u Sava centru, a gostu iz Rusije srpski predsednik prirediće večeru u Domu garde.