Međunarodni dan porodice

|   Info
Jaka i brojna porodica uslov je opstanka Srba, kao i svih drugih naroda, poručilo je danas Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju povodom Međunarodnog dana porodice.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

"Brojni su pokušaji da se porodica obesmisli i predstavi  kao beznačajna i  prevaziđena socijalna zajednica. Savremeni život, tehnološka dostignuća, nove mogućnosti komunikacije, unele su u naše porodice otuđenje, ćutanje i samoću. Postajemo sami sebi dovoljni, komuniciramo porukama i mejlovima, zaboravljamo šta znači izgovorena reč, koliko vredi zagrljaj i ruka u ruci", navodi se u saopštenju.

Isitiče se da je odbačeno "skoro sve što je u našim porodicama vekovima preživljavalo, kao dobro i korisno" i da se proširuje "spisak raznih prava, a prava porodice niko više gotovo i da ne spominje".

"Ako želimo da preživimo i opstanemo kao narod, mi nemamo izbora, samo je jedan način-velika, brojna i zdrava porodica. Sve drugo su zaludne priče. Demografska obnova Srbije nije moguća bez porodice. Neka nam ovaj Međunarodni dan porodice bude opomena da krenemo u spasavanje porodice", navodi se u saopštenju.