Godišnje okupljanje članova zajednice NTP Niš: Dostignuća – Doprinos – Dogradnja

|   Život
U petak, 9. juna Naučno-tehnološki park Niš organizovao je godišnje okupljanje zajednice, gde je zajedno sa kompanijama članovima sumirao postignute rezultate I ostvarene ciljeve, a glavni fokus razgovora jesu i planovi koji predstoje.
Foto: televizija Kopernikus

 

Tokom protekle tri godine, Naučno-tehnološki park Niš postao je centar za izvrsnost inovacija, privlačeći stručnjake iz različitih oblasti i pružajući podršku svojim članovima i njihovim inovativnim idejama.

,,Ulagali smo napore da ojačamo naše veze i osnažimo našu zajednicu. Kroz savetovanja, radionice, mentorske sesije i programe podrške, pružili smo priliku mladim talentima da svoje ideje pretvore u uspešne biznis projekte. Kroz ove aktivnosti, stvorili smo mrežu koja povezuje različite sektore, omogućavajući nam da delimo znanje, resurse i ideje, a ujedno na ovaj način pomogli smo i kompanijama članovima na njihovom razvojnom putu“ istakao je dr Milan Ranđelović, direktor Naučno – tehnološkog parka Niš.

Ovaj događaj, internog karaktera, bio je prilika da se stavi poseban akcenat na predstavljanje budućih ciljeva Naučno-tehnološkog parka Niš. Jedan od najvažnijih planova koji je istaknut jeste proširenje prostornih kapaciteta. Formiranje novog poslovnog prostora omogućiće, između ostalog i prostor za prijem članova koji su na čekanju, otvara se mogućnost za napredak kompanija članova čije se poslovanje intenzivno razvija, a broj zaposlenih kontinuirano raste, dok je jedna od ključnih prednosti i otvaranje razvojnih centara velikih inostranih kompanija.

Sada već tradicionalno, drugu godinu za redom, u partnerstvu sa Lokalnom Fondacijom Niš, organizovana je i licitacija podrške kreativnim idejama za razvoj grada. Ove godine na nadmetanju našlo se 13 predmeta, a obezbeđen je iznos od 310.000 dinara koji će biti usmereni ka realizaciji kreativnih ideja građana Niša na nekom od narednih konkursa LFN. Među umetničkim slikama, dizajnerskim komadima, sportskim rekvizitima, najveći iznos, od čak 60.000 dinara izlicitiran je za majicu sa potpisom Željka Obradovića, trenera KK Partizan.

Podsećanja radi, prikupljenim sredstvima na prošlogodišnjoj licitaciji u NTP Niš podržano je 6 ideja grupa građana, neformalnih udruženja i pojedinaca koji sada u najveće rade na svojim projektima, a ovo okupljanje bila je prilika da se kompanije članovi NTP Niš upoznaju sa dve već podržane ideje.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar