Đorđević: Modernizacija jedan od poslovih prioriteta Pošte Srbije

|   Info
Jedan od pravaca razvoja koji razmatramo zasnovan je i na uvođenju robotizacije u proces prerade pošiljaka kao podrške efikasnijem radu zaposlenih, izjavio je danas u Mariboru v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, koji predvodi delegaciju te kompanije u poseti Sloveniji.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Đorđević je posetio poštansko-logistički centar u Mariboru i data-centra Pošte Slovenije za upravljanje radnim procesima u kojima su primenjena tehnološka rešenja bazirna na veštačkoj inteligenciji, a u Mariboru je instaliran i prvi robot koji se koristi za preradu pošiljaka.

„Poseta Pošti Slovenije otvorila je mogućnost za saradnju na implementaciji najnaprednijih informatičkih rešenja u našim logističkim centrima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, čija je modernizacija jedan od poslovih prioriteta Pošte Srbije", rekao je Đorđević.

On je, kako se navodi u saopštenju Pošte Srbije, rekao da je prioritet te nacionalne kompanije podizanje kvaliteta, brža i efikasnija usluga za građane i privredu, a jedan od pravaca razvoja koji razmatraju je "zasnovan i na uvođenju robotizacije u proces prerade pošiljaka kao podrške efikasnijem radu zaposlenih“.
 
Đorđević je istakao spremnost Pošte Slovenije da pruži konsultantsku pomoć Pošti Srbije za prilagođavanje poslovanja zahtevima pristupnog procesa Evropskoj uniji što je, uz razgovore o saradnji na polju digitalizacije i razvoja e-komerc rešenja.