Dodik: Doveden u pitanje opstanak Bosne i Hercegovine

|   Info
Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da se država može vratiti u pređašnje stanje samo ako se povuče nelegitimna odluka o dopuni Krivičnog zakona koju je nametnuo Valentin Incko, koja je dovela u pitanje opstanak Bosne i Hercegovine.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Srna

Dodik je Srni rekao da je opštepoznato da za tu odluku Incka ne postoji podrška ni u međunarodnoj zajednici, na šta upućuje i poslednje zasedanje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, i naglasio da Bosnom i Hercegovinom više ne može da upravlja međunarodni protektor.  

Svi treba da znaju da Republika Srpska nikada nije preduzimala radikalne poteze, već smo samo reagovali zbog pritisaka i pretnji u odbrani svog opstanka i očuvanja Republike Srpske koja je politička realnost, a koju neki, poput Incka i njegovih međunarodnih mentora, uporno pokušavaju da diskvalifikuju, kazao je Dodik.

On je poručio da svi moraju da shvate da će sve naredne reakcije Republike Srpske biti samo odgovor na nelegitimno i uzurpatorsko ponašanje odlazećeg visokog predstavnika i dela međunarodne zajednice.