Dačić sa šefovima diplomatije

|   Info
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se na marginama generalne debate 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa ministrima spoljnih poslova Jamajke, Kazahstana i Palaua, saopšštilo je Ministarstvo.
Foto: FoNet/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

 

Izvor: FoNet

Dačić je u razgovoru sa šeficom diplomatije Jamajke Kaminom Džonson Smit izrazio spremnost za unapređenje sveukupnih odnosa i saradnje u oblastima od obostranog interesa. Dačić je iskoristio priliku da ministarki Smit uputi poziv da poseti Srbiju.

Na sastanku sa kolegom iz Kazahstana Muratom Nurtleuom, Dačić je istakao opredeljenje Srbije za dalji razvoj bilateralnih odnosa i saradnje sa prijateljskim Kazahstanom, kao i za intenziviranje političkog dijaloga.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je na sastanku sa MIP Palaua Gustavom Aitarom da nas raduje što je prijateljski Palau, rukovodeći se principima međunarodnog prava, odlučio da povuče priznanje Kosova, naglasivši da Srbija to vidi "kao istinsku podršku suverenitetu i teritorijalnoj celovitosti".
 
Dačić je ranije učestvovao na radnom doručku Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi u  rganizaciji predsedavajuće Severne Makedonije, što je bila prilika za razmenu mišljenja o svim aktuelnim pitanjima, a tokom dana imao je i istupanja na Sastanku na visokom nivou grupe prijatelja Alijanse Civilizacija i na Pripremnom ministarskom sastanku za Samit o budućnosti.

Osim tih sastanaka, ministar Dačić je imao priliku za kratke susrete i razmenu mišljenja sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, evropskim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, američkim izaslanikom za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, ministrom spoljnih poslova Izraela Elijem Koenom, ministrom spoljnih poslova Turske Hakanom Fidanom, ministrom spoljnih poslova Eritreje Osmanom Salehom Mohamedom, navodi se u saopštenju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar