Bajatović: Gasa ima dovoljno - poskupljenja nisu planirana

|   Info
Diretor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da gasa ima dovoljno i da poskupljenja za sada nisu planirana.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Pink

Srbija već sada ima dovoljne količine gasa. Imamo 380 miliona u Mađarskoj, ovde će biti dva puta po 280 miliona u Banatskom dvoru, što našeg, što ruskog gasa. Imamo "flet" od šest miliona kubnih metara dnevno, rekao je Bajatović za TV Pink.

Bajatović je dodao da očekuje da će od sledeće nedelje biti znatno više gasa, po tom "fletu" -  ono što se svakodnevno kupuje kao obaveza, kao i da veruje da će uspeti da se popne na osam miliona.

To je dodatna sigurnost u snabdevanju Srbije gasom. To znači da ćemo moći i da pravimo i značajne količine električne energije iz gasa, što će značajno pomoći našim kolegama iz Elektroprivrede Srbije. To može da bude i rezerva ako uspemo dovoljno da proizvodimo ili uvozimo, jer se gasne elektrane uvek brzo vraćaju u rad, istakao je Bajatović.

On je poručio da će država i dalje subvencionisati potrošnju gasa i to je najvažnije.

Sve što je uskladišteno već je plaćeno i neće zahtevati dodatna finansijska sredstva u značajnijem obimu. Sa najčešćom ili najnižom platom svaka porodica će biti u stanju da plati račun, a da sebe ne ugrozi egzistencijalno, objasnio je Bajatović.