Aleksinčanin odbranio titulu prvaka sveta, medalja i njegovom bratu

|   Sport
Na Svetskom džiju-džicu prvenstvu u Mongoliji Aleksinčanin Nikola Trajković odbranio je titulu prvaka, u kategoriji do 85 kilograma. Veliki uspeh imao je i njegov brat Filip, koji je osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 94 kilograma. Našu zemlju predstavljao je i Novosađanin Ivan Della Croce, koji je u svojoj kategoriji osvojio srebro.
Foto: Klub N&F Aleksinac / Dragan Trajković

 

Svetski šampionat u džiju-džicu borilačkoj veštini okupio je više od pet stotina takmičara iz 49 zemalja. Braća Trajkovići treniraju u N&F klubu iz Aleksinca, a njihov otac je u Mongoliji bio i trener reprezentacije Srbije.

Nikola Trajković je bio nosilac grupe u prvom kolu tako da je bio slobodan, u drugom je pobedio nemačkog takmičara a potom u polufinalu i predstavnika Kazahstana, višestrukog prvaka Azije. U finalu, naš reprezentativac je u veoma teškoj i neizvesnoj borbi sa puno preokreta uspeo da ostvari pobedu nad najboljim nemačkim takmičarem koji je i bivši prvak Evrope i osvajač bronzanih medalja na Svetskim igrama, svetskom i evropskom prvenstvu.

Trećeg dana takmičenja, u kategoriji seniori -94kg drugi član Reprezentacije Srbije iz našeg kluba Filip Trajković zabeležio je četiri pobede i jedan poraz, tako da je kroz repasaž uspeo da osvoji treće mesto i bronzanu medalju. Filip će u novembru mesecu kao predstavnik naše zemlje učestvovati na World combat games - Svetskim kombat igrama koje će se održati u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

Treći naš takmičar Ivan Della Kroče iz Novog Sada je u kategoriji seniora -69kg nakon četiri pobede ušao u finale, gde je nažalost izgubio od ruskog takmičara.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar