Akcija davanja krvi u Jagodini: Prikupljeno 57 jedinica, petoro njih prvi put dalo krv

|   Info
Akciju su organizovale podružnice Crvenog krsta Udruženja penzionera grada Jagodine, sela Kolare, Glavinci i JP "Standard". Sledeća akcija u Jagodini biće održana u sredu, osmog decembra, u holu jagodinske gimnazije
Foto: TV Kopernikus

 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je u prostorijama jagodinskog Crvenog krsta. Prikupljeno je 57 jedinica dragocene tečnosti, a petoro davalaca prvi put je doniralo krv. Zajedničkim snagama, akciju su organizovale podružnice Crvenog krsta Udruženja penzionera grada Jagodine, sela Kolare i Glavinci, kao i Javnog preduzeća „Standard“.

Ovo je njihova treća ovogodišnja zajednička akcija. Organizatori su zadovoljni odzivom ljudi kojih je bilo različitih starosnih dobi: od onih koji su se na ovakvim akcijama već odomaćili, do onih koji su nedavno uočili da pružanje pomoći drugima na ovaj način ne boli ništa i ne oduzima puno vremena.

-Sve je više uključivanje mladih davalaca. To je korisno za njih, ali i za pomoć onima kojima je to zaista potrebno, koji su oboleli u našoj bolnici, ali i svima na teritoriji naše zemlje –rekao je Dušan Milojević, predsednik Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi u Jagodini.

-U ovo vreme svi znamo koliko je krv potrebna i mislim da su ovakve akcije veoma dobre, kao i da je odziv super. Svako ko može, neka dođe da pomogne –rekao je Radoslav Slavković Baja, predsednik podružnice Crvenog krsta Udruženja penzionera grada Jagodine.

U organizaciji akcije pomogli su i jagodinski Crveni krst, kao i Zavod za transfuziju krvi iz Niša. Ova udruženja sledeću svoju akciju organizovaće u aprilu naredne godine, dok će sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi biti održana u sredu, osmog decembra, u holu jagodinske Gimnazije „Svetozar Marković“.

D.M.