80 miliona dinara za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom

|   Info
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja opredelilo je 80 miliona dinara za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2023. godini, saopšteno je danas.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Ministarstvo je 18. oktobra raspisalo Javni poziv, a odlukom od 16. novembra 2023. godine podržane su prijave 45 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Kako se u saopštenju navodi, odobrena sredstva namenjena su za podršku razvoju konkurentnosti preduzeća refundacijom troškova, neposredno povezanih sa delatnošću preduzeća i odobrenim programima za sprovođenje mera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije.

Cilj dodele sredstava putem javnog poziva je da da doprinose smanjenju troškova poslovanja i održanju zaposlenja osoba sa invaliditetom u ovim preduzećima, posebno imajući u vidu da ova preduzeća posluju po tržišnom principu i da zapošljavaju više od 50 odsto osoba sa invaliditetom u odnosu na ukupan broj zaposlenih.

Prenos sredstava preduzećima biće izvršen 30. novembra 2023. godine, dodaje se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar