330 novih radnih mesta u gejming industriji tokom 2023. godine

|   Infotehno
Asocijacija Industrije Video Igara Srbije (SGA) objavila je godišnji izveštaj u kojem procenjuje da će se u gejming industriji tokom 2023. godine otvoriti oko 330 novih radnih mesta, saopšteno je danas.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Kao najtraženije pozicije navode se producenti video igara, marketing i akvizicija korisnika, a studiji, kojih ima oko 140, nude i plaćene prakse mladima, saopštila je danas asocijacija SGA.

Kompanija Playstudios Europe, sa sedištem u Beogradu, trenutno zapošljava skoro 200 ljudi, a kao glavni adut za nova radna mesta navodi porast proizvodnje takozvanih kežual i mobilnih F2P igara.

"Razvojem tehnologije raste i vizuelni i idejni kvalitet, pa na mobilnim i kežual igrama ponekad radi i nekoliko stotina developera, dizajnera, kopirajtera i drugih stručnjaka’’, izjavio je direktor kancelarije Playstudios Europe Nikola Mitić.

On je ukazao da je gejming tržište "ogromno, ali zato i konkurentno", zbog čega postoji veliki rizik, ali i velika nagrada za uspeh – i materijalna i u pogledu reputacije, a kreatorima igra cilj je "da zadrže igrače što duže na igri, zbog čega je potrebno konstantno unositi nove sadržaje".

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar